RemindMe: Satsar på att bygga ett långsiktigt företag i hälsobranchen

Genom flera års forskning inom arbetsterapi har RemindMe tagit fram en produkt som ger stöd i vardagen åt individer med kognitiva nedsättningar. På Venture Arena hittade de en säljande VD.

RemindMe har utvecklat en tjänst som ger stöd åt individer med kognitiva nedsättningar i vardagen, som har utvecklats i samband med gedigen forskning vid Linköpings Universitet av professor Helena Hemmingsson i samarbete med Monkeydancers. Det fanns en vilja att undersöka marknadspotentialen i idén då de märkte en stor efterfrågan i mötet med potentiella kunder. Teamet av forskare sökte en säljande VD på Venture Arena 2015 för att nå ut till kunderna och att undersöka marknadspotentialen.

Teamet hittade Ulf Andersson som är en erfaren säljare av konsumentprodukter till hälsobranschen. ”Vi hittade varandra direkt och hade en bra samsyn när vi tog fram planer för hur vi skulle kunna driva arbetet framåt”, säger Vedrana Bolic doktorand vid LiU. Just nu har vi inlett en marknadsundersökning och har fokus på verifiera marknaden. Det innebär att vi börjar på ”golvet” och Ulf reser runt i hela Sverige och pratar med potentiella kunder. Det är otroligt viktigt för oss att komma i kontakt med marknaden och göra ett grundligt verifieringsarbete” fortsätter Vedrana.

Ulf har marknadsfokus och han fastnade för RemindMe och sättet som RemindMe kan förenkla vardagen för människor. ”Efter att vi har verifierat marknaden kommer vi att kunna utveckla en affärsmodell och produkt för RemindMe, som blir konkurrenskraftig gentemot de andra alternativen som finns tillgängliga idag” säger Ulf Andersson. ”det är otroligt viktigt att känna sin marknad och det bästa sättet är att prata med dem och gärna så många som möjligt” fortsätter han.

RemindMe har utvecklat en produkt som ger stöd åt individer med kognitiva nedsättningar i vardagen. Genom flera års forskning inom arbetsterapi, har RemindMe tagit fram en användarvänlig kalender med smarta påminnelser, som gör livet mer självständighet och oberoende för de med kognitiva nedsättningar. RemindMe är med och skapar trygghet för de som står individen med kognitiv nedsättning nära, genom att de kan se att personer genomför inplanerade aktiviteter, vilket underlättar för familjen men också skolan och arbetslivet.