Modio: teamet lyfte ett snäpp till – tack vare Venture Arena

Sven Ehn hade en uttalad ambition att gå in i ett nystartat bolag och tack vare Venture Arena träffade han Take Aanstoot med Modio.

Sven Ehn är en entreprenör med många styrelseuppdrag bakom sig. Inför Venture Arena våren 2014 hade han läst igenom programmet med bolag som skulle presentera och hade markerat några stycken som han ville titta noggrannare på. Ett av dessa var Modio. Modio är grundat av Take Aanstoot och utvecklar och marknadsför system för energikontroll i fastigheter.

”Jag blev attraherad både av bolaget Modio och Take som person” berättar Sven Ehn. Take Aanstoot är inte bara grundare till Modio, han driver även restaurangen och puben De Klomp, driver IT-konsultföretag och har även verksamhet i Kenya. Inom en månad var Take och Sven överens och två månader efter Venture Arena hade Sven klivit in både som delägare och styrelseordförande i Modio.

”I början var mitt bidrag framförallt struktur, ordning och reda och andra tråkiga men nödvändiga saker” säger Sven och han fortsätter: ”Vi har också haft nytta av mina tidigare erfarenheter när det kommer till att navigera i stödlandskapet. Det finns många olika stöd till nya bolag, men det gäller att välja rätt så att man inte tappar fokus från kunder och marknad.”

Stor potential i en het marknad
Modio har gjort sitt första kommersiella genombrott och bevisat sig inom sin nisch. Man kan säga att bolaget har tagit första steget, men potentialen är mycket större än så. Modio har utvecklat teknik för att säkert, automatiskt och kontinuerligt uppdatera inbäddade system. Idag används den tekniken i Modios produkter för att övervaka fastigheter, men i en värld av IoT, Internet of Things, kan man tänka sig att marknaden för säkra kontinuerliga uppdateringar av olika internetanslutna apparater är enorm.

”Vi har insett att vi bör bredda vårt erbjudande och att vi har möjlighet att ta en betydligt större marknad och vi har börjat arbeta med detta. Vi har potential att gå från fastighetsbranschen till Internet of Things” På frågan om det var Svens idé att bredda erbjudandet svarar han: ”Jag kan inte ta åt mig äran för det. Det finns ett starkt teknikdriv i bolaget. Jag har tillfört den dynamik som krävs för att kunna bredda erbjudandet och för att skapa en symbios mellan teknik och marknad”

Syftet med Venture Arena är att matcha innovatörer med entreprenörer så att dessa kan bilda team. Sven och Take är ett exempel på detta. Sven har gått in som delägare och styrelseordförande och kompletterar teamet. Sven hade en uttalad ambition att gå in i ett nystartat bolag och tack vare Venture Arena träffade han Take med Modio.