KemRisk: En oväntad matchning

Karins profil passade perfekt för KemRisk som sökte affärsutvecklare och kort efter Venture Arena började Karin jobba på KemRisk.

Martin Mileros deltog i Venture Arena för att presentera Iontronix, ett bolag där han är aktiv. Martin sitter även i styrelsen för KemRisk. På Venture Arena blev Martin introducerad till Karin Gilje, en entreprenör som var intresserad av nya uppdrag. Karins profil passade perfekt för KemRisk som sökte affärsutvecklare och kort efter Venture Arena började Karin jobba på KemRisk.

Martin Mileros, en av grundarna till Iontronix och delägare i KemRisk, berättar: ”Vi pitchade på Venture Arena för Iontronix, där jag jobbar en del. Resultatet blev en helt oväntad matchning i ett annat bolag. Det blev en matchning i KemRisk!”

Venture Arena – ett möte med rätt personer
Martin fortsätter: ”En styrka för Venture Arena är att det är ett möte med rätt personer och de som kommer har ett gemensamt intresse för att expandera och växa små bolag. Lokalen där Venture Arena hålls är tillräckligt stor och det är lätt att både mingla och att föra enskilda samtal. Vi, Iontronix, hade vårt ståbord en bit från scenen och där kunde vi både prata med personer som var intresserade av Iontronix och också föra andra diskussioner.”

Robert Forchheimer, kollega till Martin deltog även han under Venture arena. Av en händelse möttes Robert och entreprenören Karin Gilje i vimmelminglet och efter en stunds samtal föreslog Robert att Karin skulle träffa Martin, han visste att KemRisk sökte en kandidat med Karins bakgrund. Idag jobbar Karin som affärsutvecklare på KemRisk.

Om Venture Arena säger Martin: ”Jag ger mycket beröm för hela upplägget med lokal och arrangemang som verkligen lockar rätt människor och erbjuder fler möjligheter än bara de mest uppenbara dvs att pitchande företag träffar en entreprenör från publiken efter genomförd pitch.”

Karin blev anställd inom ett par veckor
KemRisks affärsidé är att erbjuda ett komplett utbud av högkvalitativa tjänster för kemikaliehantering. Detta innebär att KemRisk hjälper bolag som hanterar kemiska produkter med att bland annat ta fram korrekt utformade säkerhetsdatablad, produktmärkningar och upprätta kompletta kemikalieregister, som är lagkrav.

Hösten 2013 behövde KemRisk bygga upp en sälj- och marknadsavdelning och sökte därför personal. Helena Ousbäck, vd för KemRisk berättar: ”Jag hade ensam både sälj- och marknadsansvar samtidigt som jag satt på posten som vd. Försäljningssidan är ju den viktigaste delen i ett bolag så vi behövde förstärkning. Karin och jag klickade ganska direkt och hon passade bra in på profilen som vi sökte, så inom ett par veckor var hon anställd.”

Helena fortsätter: ”I små bolag är det oerhört viktigt att det blir rätt person, eftersom alla har tunga nyckelroller. Karin hade tidigare drivit bolag inom mode och klädbranschen och hade därför viss erfarenhet av att jobba i och bygga upp små bolag, så det blev en bra match.”

Vi frågar Helena hur det har gått nu drygt ett år efter rekryteringen och hon svarar: ”Vi har byggt en marknads- och säljavdelning, vi har dubblat omsättningen med god vinst och vi har kunnat anställa mer personal, så det har gått bra. Vi har också utvecklat vårt erbjudande och paketerat våra produkter så att det ska gå enkelt att köpa en lösning på ett komplicerat problem. Vi kommer att fortsätta växa”, avslutar Helena stolt.