Cinside: Sökte pengar och fick sälj

Efter att ha presenterat på Venture Arena kunde företaget rekrytera en erfaren säljchef.

Visst har vi väl alla drömt om att ha röntgensyn? För Dan Axelsson, grundare till Cinside, är detta vardag. Cinside har utvecklat en radar som kan se genom väggar och kan se om en person befinner sig bakom väggen.

Cinside presenterade på Venture Arena våren 2014 och sökte då både säljkompetens och kapital. ”Vi hittade en säljare, men just då hittade vi inget kapital” säger Dan Axelsson. Och han fortsätter: ”Nu håller vi på med en säljkampanj med vår nya produkt. På så vis kan vi täcka vårt kapitalbehov med kundintäkter, och det är ju faktiskt den bästa formen av finansiering.” Just nu ligger fokus på försäljning av Cinsides nya produkt Human Finder som bland annat kan användas till att hitta överlevande i rasmassor. ”Det är en ny produkt med flera användningsområden”, säger Dan. ”Den kan till och med fjärrstyras från en androidtelefon.”

På Venture Arena presenterar bolag som söker styrelse, vd eller nyckelpersoner. För Cinside var försäljning en nyckelkompetens. Efter att ha presenterat på Venture Arena kunde företaget rekrytera en erfaren säljchef.