CEI-Europe fann partner på Venture Arena on-line

När Elisabet Larsson tog över familjeföretaget ville hon fortsätta att utveckla och driva bolaget framåt genom att hitta nya vägar och andra perspektiv. Hon pitchade på Venture Arena och hittade rätt matchning efter att pitchen publicerats på Venture Arena on-line.

CEI-Europa startade redan på 80-talet och har sedan dess utvecklat, organiserat och arrangerat teknikkurser över hela Europa. Man kan säga att de bedriver ett mobilt universitet för yrkesverksamma ingenjörer. CEI-Europa har ett internationellt välkänt varumärke och är kända för kvalitén på sina fortlöpande utbildningsprogram för ingenjörer och attraherar därför de allra bästa föreläsarna.

2009 tog Elisabet Larsson över familjeföretaget från sin mor och kände då att hon ville ha in en partner, dels för att det tar fram de bästa egenskaperna i hennes ledarskap men också för att ha ett bollplank som hade andra infallsvinklar.

”När man har arbetat med ett företag under en lång tid så är det lätt att bli hemmablind, kanske särskilt i ett familjeföretag. Jag vill ju fortsätta att utveckla och driva bolaget framåt, och hitta nya vägar och andra perspektiv” säger Elisabet. ”I de nätverk som jag har så fick jag tips om Venture Arena både från Gunilla Åberg på företagsinkubatorn LEAD och från Mjärdevi Science Park. Jag pitchade på Venture Arena under vecka 45 hösten 2014 och sökte då en VD som kunde gå in operativt och som partner, men fann just då ingen som matchade det jag behövde i en partner.”

Elisabet hade sin pitch uppe på Venture Arenas webbplats och i februari fick hon kontakt med Patrik Löfvin som hade fått tipset om CEI-Europe och Venture Arena av LiU Innovation. Patrik Löfvin är med och startade FuturePedia som satsar på att som har som mål att vara med och forma framtidens innovativa bolag. Patrik såg möjligheterna i CEI-Europe och har tidigare erfarenhet av att driva bolag inom e-learning. Han tog kontakt med Elisabet och 8 månader senare är han en del av bolaget.

”Det finns en otrolig potential att bygga vidare på den redan gedigna basen som bolaget har. Jag anser att det är först nu som marknaden är redo att ta steget mot e-learning och det öppnar upp nya marknadsmöjligheter för CEI-Europé”, säger Patrik. ”Jag har en gedigen erfarenhet och mycket att bidra med inom det området och det var det som lockade mig att bli en del av bolaget”, fortsätter han. ”Vi kompletterar även varandra väldigt bra inom olika kompetensområden, vilket kommer göra oss ännu starkare i framtiden”, flikar Elisabet in.

De både är överens om att om inte Venture Arena hade funnits hade de aldrig träffats, då de inte finns i samma nätverk och inte heller samma region, då Patrik har sin bas i Kalmar. Något som de är väldigt tacksamma för och är nu redo att tillsammans arbeta vidare och utveckla bolaget tillsamman.