Adludo: Utvecklare av företagsspel presenterade på Venture Arena

Adludo är ett exempel på ett bolag som använde förberedelserna till Venture Arena till att omarbeta och förfina sina planer.

Adludo utvecklar och marknadsför företagsspel. Företagsspel är spel som används för att utveckla ditt företag. Adludo presentarade på Venture Arena hösten 2014 och då låg fokus på mingelspelet samt det nya storytellingspelet.

”När vi bestämde oss för att vara med på Venture Arena så visste vi inte riktigt vad vi sökte”, säger Johan Herrnsdorf, en av grundarna till Adludo och han fortsätter: ”Vi hade en plan, men under arbetet med förberedelserna inför Venture Arena arbetade vi om den planen. Vi är erkänt duktiga på att utveckla spel och vi brinner för att utveckla spel. Vad vi behövde var någon som brinner för att utveckla affären och som kunde komplettera oss på det området.”

På själva Venture Arena hade Adludo stort intresse och flera entreprenörer sökte upp Adludo redan innan Adludo hade presenterat på scenen. Det märktes att de seriösa Venture Arena besökarna hade läst på i programmet innan. Adludo hittade två personer som man valde att ta in i en Advisory Board. Så här säger Johan Herrnsdorf om resultatet av Venture Arena: ”Det var bra att vara med på Venture Arena. De personer vi kom i kontakt med där har varit till nytta och har framförallt fått oss att fokusera. Men vi har fortfarande behov av förstärkning, speciellt i en operativ säljroll.”

Adludo är ett exempel på ett bolag som använde förberedelserna till Venture Arena till att omarbeta och förfina sina planer. Att ta in delägare i ett tidigt skede är ett stort beslut och i de förberedelser som erbjuds bolagen som presenterar på Venture Arena ingår delar där bolagen får feedback på sina planer och strategier och får hjälp med att konkretisera vad bolaget söker.